OKULDA YAŞAM

Anaokulu ve İlkokul öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı saatleri ayrıdır.  Öğrencilerimiz her sabah kahvaltıdan önce  müzik eşliğinde sabah sporunu  yapar. Ardından öğretmenleri eşliğinde sabah kahvaltılarını yaparlar. Derslerimiz 40 dakikadır. Dersliklerimize ve Atölyelerimize su dışında yiyecek ve içecekle girilmez. Öğrencilerimiz yemekhaneye en küçük sınıflardan başlamak üzere öğretmenlerinin eşliğinde sıraya girerek giderler. Her sınıf kendilerine ayrılan masalarda öğretmenleriyle birlikte yemeklerini yer. Öğrencilerimizin zamanında derse girmeleri, derse hazır olmaları, gün içinde karşılaştıkları sıkıntıların çözümü, günü mutlu ve verimli geçirmeleri için öğretmenlerimiz, PDR servisimiz ve yöneticilerimiz her zaman yanlarındadır.

 

  • Beslenme Dostuyuz

Beslenme Dostu Okul belgesini alan okulumuzun yemekhanesinde hijyen belgeli personelimiz  görev almaktadır. Kalori hesapları yapılmış menümüzün yemekleri lise binamızdaki mutfakta hazırlanmaktadır. Özel araçlarımızla ilkokul binamıza getirilerek self servis olarak sunulmaktadır. Okulumuzda kantin bulunmadığı için  yemek hizmeti almak  zorunludur.

  • Sağlıklıyız 

Sağlıklı Okul belgesini alan kurumlarımızda öğrencilerimiz her gün sabah sporuyla güne başlar, fiziksel sağlık izlemleri düzenli olarak e-okula işlenir. Özel sağlık sorunu ve özel diyetleri olan öğrencilerimiz PDR tarafından takip edilir, düzenli ilaç kullanan öğrencilerimize velileri talep eder ve doktor raporu ibraz ederse  ilaçları verilir.

 

  • Temiz, Düzenli ve Bakımlıyız

Öğrencilerimizin sınıflarını ve dolaplarını temiz ve düzenli kullanmaları önemlidir. Bu nedenle düzenli olarak yapılan kontrollerde en temiz sınıf ve en düzenli öğrencilerimiz belirlenmekte ve ayda bir kez olmak üzere bu konuda başarılı olanlar  ödüllendirilmektedir.

  • Kılık ve kıyafet uygulaması; tüm öğrencilerimiz ders saatlerinde, etkinlik ve törenlerde okul kıyafetlerini giymek zorundadır.

KULÜPLER VE SOSYAL FAALİYETLER

Amacımız; öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda yapabileceklerinin en iyisini yapmalarına fırsat vererek sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda fark yaratabilmeleri için onlara destek ve sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesinde yardımcı olmaktır. Öğrencilerimizin yetenek ve hobileri doğrultusunda kulüplerimiz her yıl içerik ve sayı olarak geliştirilir. 

  • Kulüp çalışmaları hafta içinde ve haftalık ders programı dâhilinde 2 ders saati olarak yürütülür.
    Öğrenciler sene başında kendilerine sunulan kulüplerden yetenek ve ilgileri doğrultusunda 5 tercih yapabilirler.
  • Okul idaresi tarafından öğrencinin ilk tercihi dikkate alınarak listeler oluşturulur, ancak ilk tercihine yerleşemeyen öğrenci diğer tercihleri dâhilinde seçtiği bir kulübe yerleştirilir. Kulüp rehber öğretmeni tarafından belirlenmiş olan kontenjan sayısı tercih dağılımlarında  önemli rol oynamaktadır. Kulüp değişim talebi yazılı olarak okul idaresine yapılır. Kulüplerde devam zorunluluğu vardır.
  • Okulun açıldığı ilk haftanın sonunda kulüp öğretmenleri tarafından kulüp tanıtımları yapılır ve öğrenci tercih listeleri oluşturulur. Bu listeler kapsamında ikinci hafta kulüplerin ilk dersleri uygulanır ve bu hafta boyunca öğrenciye kulübünü değiştirme hakkı tanınır. Yapılan değişiklikler sonunda öğrenci listeleri okul idaresi tarafından revize edilerek kesinleşir. Üçüncü haftadan itibaren kulüp değiştirme yapılmaz ve çalışmalar resmen başlar.

 

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Görsel Sanatlar, Müzik, Bilim ve Teknoloji, Dans, Satranç, Bilişim ve Kodlama  derslerimizde öğrencilerimizin kendilerini rahatça ifade edebilmeleri için atölyelerimizde etkinliklerimizi gerçekleştirmekteyiz. Sanatsal yönlerinin açığa çıkmasında öğretmenlerinin yol göstericiliğiyle hem kendilerini fark edip hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlamaktadırlar.